Geschiedenis P.J.P.

33 jaar Peter Jonker Piano's.

De eerste inschrijving van ons bedrijf bij de Kamer van Koophandel dateert uit 1986.   

Wij zijn ons bedrijf in Gieterveen begonnen. De intentie was oude instrumenten, die rijp waren voor de sloop, een nieuw leven in te blazen door een intensieve en gedegen revisie. Puur uit liefde voor het instrument. In deze begintijd was het niet zo eenvoudig goede instrumenten te vinden voor een schappelijke prijs. Ook oude vooroorlogse gebruikte piano's, met name van Duitse signatuur, waren in die tijd erg duur, zeker als we dat vergelijken met nu. 

In april 1990 betrokken we aan de Jacob Bruggemalaan in Veendam een nieuwe woon/winkelpand. Na een aantal succesvolle jaren besloten we in 1994 tot een verbouwing en vergroting van de winkelruimte tot een capaciteit van 30 à 40 piano's. En omdat het de jaren waren waarin alles mogelijk was en de banken nog stonden te popelen bedrijven financieel te ondersteunen, trok de "Big Citty" ons aan als een magneet. Dat leidde in 1997 tot de koop van een winkelpand aan het Zuiderdiep in Groningen. 

De beheersing van het totale bedrijf, omvattende Veendam en Groningen, bracht echter zo veel (personele)kosten met zich mee dat we in 2003 besloten het pand in Groningen weer te verkopen en ons opnieuw te concentreren op Veendam.
 
Er volgde hele goede jaren, tot in 2008 de economische crisis begon. In 2010 verkochten we ons winkelpand in Veendam.

De huidige situatie

Vanaf april 2017 zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Mobach Piano's in Dronrijp (Fr), waar wij al 25 jaar een vertrouwensband mee hebben. Daarom concentreren wij ons nu alleen nog op het stemmen van piano's en vleugels. Daarnaast kunt u nog steeds een beroep op ons doen voor het vervoeren van een piano of een vleugel, voor reparaties of revisies werkzaamheden en voor advies bij het aanschaffen van een piano of vleugel. Ook bemiddelen wij nog steeds in de aanschaf van een huur-koop piano.